طريقة عمل المسقعة بالذنجان والفلفل الأخضر سهلة وبسيطة
المقادير والمكونات لعمل المسقعة المصرية السيطة :
باذنجان
فلفل أخصر
عصير طماطم فى الخلاط
ملعقة ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون
طريقة تحضير المسقعة بالتفصيل كاملة :
اولا يتم تقطيع كل من الباذنجان والفلفل الأخضر
إلى قطع وبعد التقطيع نأتي للمرحلة الثانية وهى نقوم بتسخين الزيت
لكى نقلى الباذنجان والفلفل الأخضر مرحلة تلو الاخرى
وبعد الانتهاء من مرحلة القلى للفلفل والباذنجان
نتقدم للمرحلة الاخرى وهى وضع الثوم فى إناء الطهي لدينا مع قليل من الزيت وعند
ظهور اللون الذهبى للثوم بعد التشويح نضيف
كمية مناسبة من عصير الطماطم المخلوط وننتظر قلبل من الوقت حتى يتم تسبيك الطماطم
جيدا ثم نضيف الباذنجان المقلى وايضا الفلفل المقلى أيضا ونقلب جيدا وبعد ذلك يضاف الملح والفلفل الاسود والكمون حسب
الطلب وحسب الكمية التى فى الإناء المخصص للطهى تبقى على النار الهادئة خمس دقائق
فقط .
المسقعة المصرية من اشهر الاكلات المعروفة
قديما وحديثا وطريقتها سهلة جدا وبسيطة ولا تحتاج الى وقت طويل للتحضير والطهى بل
تعد المسقعة من أسهل الأكلات تحضيرا
ولكى نتمكن من طهى المسقعة بمفردنا فى المنزل
ولكى نتعلم الطريقة الصحيحة لطهى المسقعة
نتجه الى مشاهدة الفديو التالى من هنا .......
تعليقات: 0
إرسال تعليق